Zamieszczone przez JanuszSz
Gasnące światła
Zwiń
X
-
Gasnące światła
Mam dość nietypowy problem. Jade sobie dzisiaj przez las jest godzina 22 zapalam długie i przy gaszeniu gasną dlugie, drogowe i kontrolki szafy razem z jej podświetleniem za jakies 4 sec zapalają sie z powrotem i jest już wszysko ok. Jak wróciłem do domu to przez 5 min knyfflowałem przełącznikiem długich i problem się nie powtórzył.
Niby nic poważnego ale gdyby tak zgasło wszysko gdzieś na zakręcie to nawet ni echce myśleć co może sie stać przy predkości ponad 100km/h.
Ma ktoś pomysł co to może być???zaznaczyć bym chciał że silnik nie zgasł i radio też nie zgasło!
[ Dodano: Pią 15 Sie, 08 01:27 ]
no i się doczekałem światła zgasły całkiem moge jedynie mrugać dlugimi.
wie ktoś może co to moze być???
-
-
okazalo sie ze jak rozebralem przełącznik świateł to pod płytką drukowaną masz styki które się zapiekają. Jeżeli je wyciągniesz to zobaczysz nadtopione miejsce trzeba wyczyścić i już. Pod warunkiem że to bedzie to samo. Ale spróbuj zanim poszukasz czegoś bardziej ambitnego i za co bedziesz musiał zapłacić a to można spokojnie samemu zrobić.
framir... w moim przypadku akurat było to pokrętło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiak1985to zobaczysz nadtopione miejsce trzeba wyczyścić i już
Sprawdź przy okazji stan styków przełącznika- przy tej usterce tworzywo które się nadtapia powoduje iż styki mają tendencje do słabego ze sobą kontaktu.Po usunięciu nadtopionego tworzywa w moim przypadku zachodziła konieczność ich dogięcia aby zwiększyć siłę ich zwierania.
Dobrze byłoby oczyścić najpierw nadpalone styki aby usunąć w miarę możliwości powstałe wżery(zwiększyć powierzchnię stykania) i na końcu potraktować substancją typu np. "Kontakt"
czyzyk
Patrzę na Twój profil , studiuję mapę Polski i zastanawiam się czyżby od wczoraj w lubelskim powstała jakaś nowa enklawa do zamieszkania ZMC?
Komentarz
-
Komentarz